Refill Services online pharmacies contact us or toll free.
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Фотоконкурс "Обединени в многообразието"

Вторник, 26 Юни 2012 00:00

Европейска общност, към която България се присъедини преди пет години, е съставена от много и различни народи, култури, вероизповедания и традиции, обединени от идеята за общо настояще и бъдеще. Как изглеждаме, ние, българите, като европейски граждани, пет години след празничната заря за присъединяването? И как европейците се вписват в българския пейзаж и действителност?

"Обединени в разнообразието: българското културно многообразие. Българите като европейски граждани. Европейците в България." Това е темата на младежки онлайн фотоконкурс, която организаторите искат да видят пречупена през призмата на участниците.

Изисквания към участниците:

  • Право на участие имат всички европейски граждани, живеещи в България, на възраст до 30 години.
  • Фотографи, ненавършили 18 години, могат да вземат участие със съгласието на техните родители или законни настойници.
  • В конкурса не се допуска участие на служители на Европейския парламент и членове на семействата им.

Изисквания към снимките:

  • Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени откратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 40 думи).
  • Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 1024 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията трябва да е не по-малка от 72dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10MB. Ако участвате с повече от една снимка, изпращайте всяка снимка в отделен имейл..
  • Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).
  • Допускат се следните допълнителни обработки на снимката: обработка на яркост и контраст; изостряне на изображението; прекадриране на снимката.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

Кандидатстване:

Изпращайте миговете, запечатали вашето вдъхновение на  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Всеки месец на сайта на организаторите ще бъде публикувана "Снимка на месеца", чийто автор ще получава символична награда. "Снимките на месеца" до май 2012 г. ще бъдат включени в специално печатно издание за 9 май, Деня на Европа.

В края на 2012 г. жури, съставено от български евродепутати, представители на Информационното бюро и изтъкнат професионален фотограф, ще избере "Снимка на годината". И тук идва най-вълнуващото - наградите, разбира се: големият победител плюс двамата подгласници ще бъдат изпратени от нас на посещение в Европейския парламент в Страсбург по време на негова сесия. 

Преди да започнете да изпращате своите снимки (можете да участвате с повече от една снимки, всеки месец с колкото искате произведения), запознайте се с правилата за участие. Изпращането на снимка за конкурса означава автоматично приемане на условията му.

Краен срок: 15 октомври 2012 г.

Информация от: http://www.europarl.bg/view/bg/info_office/photocompetition_diversity.html

 

Още по темата:


Намерете ни в социалните мрежи

Follow us on Twitter