Конкурс Стартъп за Училищни модели 2016


schoolКонкурс Стартъп за Училищни модели 2016
Организатор: Сдружение „Професионален форум за оразованието”, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.
Цели на конкурса:
– да открои перспективни модели и авторски педагогически екипи, като насърчи общности и екипи с визия за образователни иновации да структурират идеите си и да ги представят публично;
– да даде индикации за това, какви промени в образователната система би подкрепило обществото и да създаде условия за разгръщане на позитивна обществена дискусия относно визията за образованието в България в дългосрочна перспектива.
В конкурса могат да участват екипи от минимум 2 човека, навършили 18 години. Екипите могат да бъдат институционализирани под някаква форма, а могат и да бъдат напълно неформални общности. Важно е авторите да са отговорни към идеите си и да имат готовност и желание да участват във всички етапи на конкурса, както и за последваща реализация на модела си – конкурсът не е за теоретични разработки, а за модели, които могат да бъдат реализирани в българската практика.
Конкурсът ще се проведе в 3 етапа. В първия етап всеки екип трябва да попълни проектна рамка за разработване на училищен модел. Във втория етап екипите ще получат менторска подкрепа и ще участват в обучителни семинари. Третият етап е публична презентация и защита на създадените проекти.
Предложенията се изпращат на e?mail: innov.school@gmail.com
Формуляр за кандидатстване, насоки и други документи, свързани с конкурса, ще намерите тук:
http://obrazovatelenforum.wix.com/pforumedu#!blank/tduj8

Краен срок: 24 юни 2016 г., 23:00 часа българско време

Информация от:http://obrazovatelenforum.wix.com/pforumedu#!blank/tduj8

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *