Стипендии за народно пеене


kids1Международен фолклорен конкурс „Пауталия“ – сменени дати! 
Единадесетия международен фолклорен конкурс “Пауталия” – 2017, ще се проведе от 7 до юли юли 2017 г. и се организира под пaтронажа на кмета на Община Кюстендил.
Цел: Да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от различни държави, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.
Конкурсът се провежда в рамките на три дни.
Конкурсът се провежда в 3 раздела:
– Народни танци
– Народни песни
– Авторска песен
В категорията индивидуални изпълнители по народно пеене от 14 до 17 годишна възраст ще бъдат присъдени 3 едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно, осигурени по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от Министерството на културата. По тази причина в тази категория ще бъдат присъдени по едно първо, едно второ и едно трето място. Участниците в тази възрастова група – децата от детските музикални школи, профилираните училища и училищата по изкуствата се състезават в обща категория.
Във всички останали групи участниците се състезават в две категории – детски музикални школи и музикални училища.
Ще бъдат присъдени и 2 еднократни стипендии от 500 лв., осигурени от Фондация „Проф. Кирил Стефанов” за двама индивидуални изпълнители по народно пеене от 11 до 13 годишна възраст.
Организаторите предвиждат 3 специални награди в отделните категории. Всички състави получават грамота за участие.

Краен срок: 23 юни 2017 г.

Информация от:http://www.bratstvokn.org/index.php?option=com_content&view=article&id=50%3A2009-08-10-18-53-43&catid=45%3A2009-08-10-18-06-55&lang=bg

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *