Ученически конкурс за лого


imc-logo

Община Бургас обявява ученически конкурс за изработване на лого за Международно математическо състезание догодина, съобщиха от пресцентъра на Общината. Математическото състезание IMC (International Mathematics Competition) e едно от най-престижните в света. Бургас ще бъде негов домакин през 2018 година. Това е и признание за усилията и средствата, които се инвестират за развитие на образованието в Бургас.
Създадено през 2003 г., всяка година състезанието се провежда в различна държава. Една от неговите най-важни цели е да се създаде платформа за ученици от целия свят за обмен на знания и практически опит в областта на математиката, както и да се развие вече създаденото сътрудничество за представяне на иновативни методи за преподаване.
Освен, че ще предостави възможност на участниците да докажат своите математически способности и талант, състезанието също така ще се превърне в място за среща на различни култури, насърчавайки толерантността и приятелството.
Бургас ще бъде домакин на състезанието в периода 1-7 юли 2018 г. По този повод Община Бургас обявява ученически конкурс за изработване на неговото лого. Задължителен елемент, който трябва да съдържа то, е абревиатурата на състезанието – BIMC 2018. Ако логото съдържа текст, той трябва да бъде на английски език.
В конкурса могат да участват ученици от всички възрасти и училища в град Бургас. Изпращайте вашите предложения във векторен формат и формат png в срок до 06.10.2017 г., включително, на следния адрес:
logo@bimc2018.com
(с копие до ssdimova@yahoo.com и zh.georgieva@burgas.bg)
За първо място е предвидена парична награда от 300 лв., а за второ и трето – предметни награди.

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *