Конкурс на тема: „Посланици на здравето“


юzdraveНационалeн ученически конкурс на тема: „Посланици на здравето“ 
Националният ученически конкурс „Посланици на здравето” се провежда в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора, с цел превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.
Право на участие имат ученици от 1 до 12 клас от цялата страна. Конкурсът ще се проведе в три възрастови категории:
– 1-4 клас;
– 5-8 клас;
– 9-12 клас.
Първа подтема: „Пръв бъди без пушене и алкохол ТИ!”
Втора подтема: „Храни се здравословно и спортувай редовно!”
Всеки участник в конкурса следва да избере свое заглавие, в обхвата на горепосочените подтеми. Националният конкурс започва от 10 октомври 2017 г. и продължава до 1 юни 2018 г. Конкурсът ще протече в две фази. През първата фаза (10 октомври 2017 г. – 15 декември 2017 г.) участниците трябва да изготвят и да изпратят в МЗ своите проекти в областта превенция на хронични незаразни болести.

През втората фаза на конкурса, 25 декември 2017 г. – 10 май 2018 г., ще стартира реализацията на проектите и тяхното отчитане.
Националният конкурс се провежда по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Краен срок: 15 декември 2017 г.

Информация от:https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministerstvo-na-zdraveopazvaneto-obyavyava/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *