Стипендия за обучение в САЩ


World Press InstituteСтипендия за обучение в САЩ за български журналисти
Фондация „Америка за България“ и World Press Institute (WPI) предлагат стипендия за обучение в САЩ на български журналисти.
Програмата е предназначена за журналисти и фоторепортери с над 5 години професионален опит в печатни,онлайн и електронни медии. Кандидатите трябва да могат да осъществят деветседмично пътуване в САЩ между август и октомври 2018, както и да са български граждани с постоянно местожителство в България.
Избраният стипендиант ще се присъедини към група от 10 журналисти от различни краища на света, които ще се обучават по програмата. Стипендията осигурява потапяне в политиката, бизнеса, принципите на управление, медиите и културата на САЩ чрез поредица от обучения, пътувания и интервюта. Обучението се провежда в базата на World Press Institute в Минеаполис и включва пътувания до Вашингтон, Ню Йорк и други големи американски градове.
Кандидатите ще трябва да попълнят формуляр за кандидатстване на уебсайта на WPI, както и да предоставят 2 есета, вече публикувани или излъчени материали, сертификати за награди и други стипендии и три препоръки. Стипендията покрива разходите за пътуване, настаняване и дневни. Името на избрания стипендиант ще бъде обявено в началото на май.

Краен срок:16 март 2018 г.

Информация от:http://worldpressinstitute.org/apply_bulgaria

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *