Лятно училище


AUBG„ЗАЩО НИ Е ДА ПОМНИМ?“ Конкурс за участие в лятно училище за студенти и ученици на тема памет и демократичност, 25 – 29 юни 2018, Белене
Фондация „Софийска платформа“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“ организира конкурс за участие в лятното училище в гр. Белене между 25 – 29 юни 2018 г., на което ще си говорим за смисъла на паметта за миналото и как тя може да формира демократичните ни ценности в настоящето.
Акценти в програмата ще бъдат разликата между демокрацията и тоталитарните режими, справяне с миналото и значението му за настоящето и бъдещето на страната ни и Европа. Форматите на училището ще включват лекции от експерти от неправителствения и публичния сектор, работа на терен на територията на бившия концентрационен лагер, работа с архивни документи, предмети и разговори с очевидци. По време на лятното училище участниците ще имат възможност да разработят и представят малък проект по темата, най-добрият ще получи финансиране за разработка.
Лятното училище е напълно безплатно за участниците и разходите по транспорт, престой и храна ще бъдат поети от организаторите.
За: Студенти и ученици между 18 и 24 години с интерес към темата.

Краен срок: 15 юни 2018 г., 23:59 ч.

Информация от:https://docs.google.com/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *