Kонкурс за дигитални рисунки


Poster_13_veka_Bulgaria__DIGITAL_OKНационален младежки конкурс за дигитални рисунки на тема „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“
По повод 30 години от приемането на Конвенцията за правата на детето от ОС на ООН Националният дарителски фонд „13 века България“ съвместно с УНИЦЕФ – България инициират Национален младежки конкурс за дигитални рисунки на тема „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“.
В конкурса могат да вземат участие ученици на възраст от 14 г. до 19 г. Основната идея на конкурса е младите хора да представят творческото си виждане за това на какво детство биха искали да се радват техните съученици, приятели и всички деца и младежи с увреждания, както и свързаните с него теми като включване, достъпност, дискриминация.
За участие в конкурса са поканени 8 национални гимназии и училища с профил обучение в областта на визуалните изкуства, под егидата на Министерство на културата. Ученици от 8-12 клас в съответното училище, трябва да създадат дигитални художествени творби по зададената тема.

Краен срок:18 октомври 2019 г.

Информация от:https://fund13veka.bg/portfolio

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *