Състезание за ученици


uchenikЗапочна регистрацията за Десетото състезание по творческо писане на английски език

Националното състезание по творческо писане на английски език ще се проведе през м. ноември 2019 г. Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език. През изминалата година повече от 4000 участници се включиха със свои творби!

В състезанието могат да участват ученици от 6-и до 12-и клас, които изучават английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища.

Състезанието е разделено по възрастови групи, и темите са различни.

В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат на английски език по една от зададените интересни теми (напр. „Къде отива океанът?“ „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Мъжът, който продаде света“ и др.) Учениците пишат без да използват речници, учебници и други ресурси и се оценяват творчеството и оригиналността.

В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определя най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория. От тях национално жури избира победителите във всеки клас. Всички участници получават сертификати за участие, а класиралите се на първо, второ и трето място ученици и техните учители и допълнителни награди на специална церемония през м. февруари 2020 г.

Регистриралите се училища заплащат еднократно 20 лева такса участие.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България, Американския Университет в България и Британски съвет.

Краен срок: 20 октомври 2019 г.

Информация от: http://www.creativewriting-bg.com/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *