Състезание за ученици


Ловеч-ПМГРегистрирайте се за Десетото национално състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”

През пролетта на 2020 ще се проведе Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква и е насочено към ученици до 14 години и до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите и техните учители ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.

Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение, както и възможност да се включат в обучения за професионална квалификация.

Училищата, които ще се включат в състезанието с до 15 ученици (вкл.) заплащат еднократно 35 лв. такса участие за училище, а тези с до 30 участници – 50 лева.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с Фондация „Америка за България”. Състезанието се подкрепя от Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ и Британски съвет. За повече информация: www.spellingbee.bg на тел. 02/4237393 или 0884109088.

В последното издание на състезанието се включиха повече от 6500 ученици от 297 училища.

Изтичащ краен срок: 20 октомври 2019 г. или до запълване на местата

Информация от: http://spellingbee.bg/registration/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *