Mеждународен конкурс


FUTURE_Contest-Tools_banner_BGMеждународен конкурс за иновативни игри и инструменти за кариерно ориентиране

Инициативата е част от европейския проект FUTURE и има за цел да насърчи, отличи и популяризира иновативни инструменти, интерактивни игри (традиционни и дигитални), платформи и др. методи за кариерно ориентиране, информиране и консултиране, базирани на игри.

Конкурсът е насочен към специалисти по кариерно консултиране във всички сфери на образованието и обучението от цяла Европа. Те могат да се включат като индивидуални участници, професионални екипи или смесени екипи, съставени от професионалисти и представители на целевите групи.

Кандидатстването става чрез електронен формуляр.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от жури въз основа на следните критерии: иновативност, въздействие и възможност за разпространение на резултатите. Резултатите ще бъдат обявени през февруари 2020.

Награди:

– Победителят от всяка държава ще бъде награден с участие в учебна визита в Euroguidance Europe, UK.

– Участниците и екипите, представили трите най-добри практики, ще бъдат поканени да демонстрират своите инструменти по време на финалното събитие в съответната държава в края на 2020.

– Отличените 3 най-добри инструмента и игри ще бъдат представени в електронна книга и ще бъдат разпространени чрез мрежата на Еврогайдънс в цяла Европа.

– Всички участници в конкурса, получили над 80 точки, ще получат сертификат, а техните инструменти ще бъдат представени в уебсайта и Facebook страницата на проекта Future Time Traveller.

Конкурсът е част от дейностите по проект FUTURE, чиято цел е да трансформира кариерното ориентиране за поколението Z. Основният продукт на проекта е иновативната кариерна игра в 3D виртуален свят „Пътешественик в бъдещето“, която запознава младите хора с професиите на бъдещето чрез дигитални приключенски мисии и предизвикателства.

В инициативата участват 7 организации в цяла Европа: Фондация на бизнеса за образованието, България (координатор на проекта); CTI – Гърция, EBCC – Португалия, CIAPE – Италия, University of Lodz – Полша, Innovation in Learning Institute – Германия и Aspire-igen – UK.

Инициативата е част от европейския проект FUTURE, с координатор Фондация на бизнеса за образованието и се провежда с подкрепата на Euroguidance Bulgaria.

 Краен срок: 31 декември 2019 г.

Информация от: http://future-time-traveller.eu/bg/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *