Конкурс за стипендии


BANNER-OF-Competition-2020-1024x340Opportunity Funds – България 2020 за ученици от 11-ти клас

Посолството на САЩ в София, България, и Българо-американската комисия за образователен обмен обявяват конкурс за безвъзмездни средства „Opportunity Funds – България” за 2020 г. за гимназиални ученици от 11-ти клас, които искат да кандидатстват в американски университети.

Могат да кандидатстват само ученици, които участват в текуща програма за кохортно консултиране със съветници от EducationUSA. В момента консултантският център EducationUSA към Фулбрайт България провежда онлайн програма за виртуални консултации. Студентите трябва да поддържат активно участие в кохортната консултантска програма, за да бъдат допустими за възможностите за финансиране.

Всеки одобрен кандидат ще получи до 5000 USD за покриване на разходи, свързани с някое от следните: подготовка за явявяне на тестове; такси за явявяне на тестове и представяне на тестови оценки; такси за кандидатстване в акредитирани колежи / университети в САЩ; такси за Visa и SEVIS; двупосочен транспорт до посолство или консулство на САЩ, за да кандидатства за виза или да присъства на ориентация преди заминаване в консултативния център EducationUSA (включително нощувка и храна, ако е необходимо); двупосочен международен самолетен билет до американската институция, където студентът ще учи; и др.

EducationUSA е глобална мрежа от над 400 консултантски центъра в 170 държави. Консултантските центрове EducationUSA активно промотират висшето образование в САЩ чрез предоставяне на точна и актуална информация за кандидатстване за прием със стипендии в акредитирани американските колежи и университети.

Краен срок: 6 януари 2020 г.

Информация от: http://www.fulbright.bg/en/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *