Международен конкурс за есе


Този ежегоден конкурс за есе се организира с цел да се използва енергията, креативността и инициативата на младите хора по света, за насърчаване културата, мира и устойчивото развитие. Той има за цел да вдъхнови обществото да се учи от младите умове и да помисли как всеки от нас може да промени света.

Темата: „Какво е живота“ – какво означава той за теб, какъв е неговия смисъл, какво можете да направите, за да оцените и подобрите собствения си живот и целия живот на земята.

Есе може да изпрати всеки до 25 години (към 15 юни 2021 г.) в една от следните възрастови категории: а) Деца (на възраст до 14 години) б) Младежи (на възраст от 15 до 25 години).

Заявките за участие трябва да се подават онлайн. За да изпратите есето си онлайн, трябва да отидете на страницата за онлайн регистрация и да следвате необходимите стъпки. Заявки, подадени по пощата или по електронната поща, не се приемат.

Есетата трябва да съдържат 700 думи или по-малко, на английски или френски, или 1600 знака или по-малко на японски. Есетата трябва да бъдат въведени, като в горната част на първата страница са включени вашето име и заглавие. Няма конкретни правила по отношение на форматирането (стил на шрифта, размер, пространство на редове и т.н.). Въпреки това, есетата трябва да бъдат изпратени в MS Word (DOC / DOCX) или PDF формат. Вашето име и заглавие на есето не са включени в ограничението за брой думи. Приема се само по един запис на човек. Есетата трябва да бъдат оригинални и непубликувани.

Организиран от Фондацията за мир на Гой. Подкрепен от Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония, Японска национална комисия за ЮНЕСКО, Японска частна федерална гимназиална федерация Токио, Столичен съвет на образованието, Японска телевизионна корпорация, Nikkei Inc. С подкрепата на SEIKO HOLDINGS CORPORATION, PLUS CORPORATION

Краен срок: 15 юни 2021 година.

Повече информация на: https://www.goipeace.or.jp/en/work/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *