Конкурс за ученици


writing-handЧетвърти национален конкурс за ученици от 12. клас за есе организира Философско-историческият факултет на ПУ
„Чуждите празници в българската култура – необходимост или подражание?“ е темата на Четвъртия национален конкурс за 12-класници за есе до 4 стандартни страници по посочената тема, организиран от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
В конкурса могат да участват всички ученици от 12. клас в средните училища в страната с интереси в областта на краезнанието, литературата, българския език, историята, етнографията, туризма и културното наследство.
Писменото съревнование ще се проведе в две равностойни сесии, всяка от които съдържа три етапа. Авторите на първите три есета, класирани от комисията, ще получат награди от Философско-историческия факултет.
С оценка от националния конкурс всички класирани участници могат да изберат да се запишат в бакалавърска програма Етнология или Социална антропология във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет през учебната 2018/2019 г., вместо полагане на кандидатстудентски изпит по български език.

Регламент: https://0701.nccdn.net/4_2/000/000/1dc/376/––––––––.pdf
Краен срок: 22 март/ 1 май 2018 г.

Информация от:https://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=27193&sid=7

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *