Стаж в БТА


Възможности за доброволчески стаж в БТА до края на 2023 година

За провеждане на доброволчески стаж в БТА могат да кандидатстват български студенти, които се обучават в български или в чуждестранни висши училища, както и чуждестранни студенти, които се обучават в български висши училища. Кандидатите трябва да са с непрекъснати студентски права и да се обучават в професионално направление, което се изисква за конкретната стажантска позиция. Стажовете могат да бъдат присъствени или неприсъствени (дистанционни) в зависимост от изискванията на дирекциите и позицията, в която се провежда стажът. Управлението и координацията на студентските стажове в Българска телеграфна агенция, както и поддържането на страницата за студентски стажове в интернет се осъществяват от отдел „ШКОЛА БТА“.

По време на доброволчески стаж студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов и осигурителен стаж. Продължителността му е от 120 до 240 астрономични часа.

Кандидатстване

За участие в студентски стаж е необходимо да се изпрати имейл, в който да е посочена желаната позиция за стаж, автобиография, мотивационно писмо и възможната дата за започване. Студенти, които желаят да проведат стаж в конкретно структурно звено на БТА, могат да направят запитване на адрес: schola@bta.bg, най-късно до 16 май 2023.

Школа БТА организира информационна среща на 18 май 2023, на която ще бъдат поканени всички заявили желание за стаж в рамките на тази кампания.

Публикувано на 11 май 2023 г. в: https://alumni.uni-sofia.bg

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *