Конкурс за рисунка „Истории от моите книги“


9091_wpm_hires

Арт предизвикателство към малки и големи отправят Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ и Галерия „Графит“ по повод 2 април – Международния ден на детската книга и 23 април Световния ден на книгата и авторското право.

Конкурсът за рисунка „Истории от моите книги“ дава възможност и на децата, и на техните родители да творят заедно или поотделно, черпейки вдъхновение от художествената литература, от любимите книги, от най-ярките и незабравими образи, за които са чели в романите за възрастни или в изданията за деца.

В конкурса за рисунка, чието начало е 2 април, няма поставени ограничения за възраст, техника, използвани художнически материали или размери на творбите. Единственото изискване към малките и големите художници е да развихрят творческата си фантазия и въображение и да пресъздадат емоцията от четенето чрез езика на изобразителното изкуство.

Авторите могат да участват с повече от една творба. Готовите рисунки можете да изпращате до 8 май на адреса на Фондацията – к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда или в Галерия „Графит“ на бул. Княз Борис I 65.

Кои ще бъдат най-добрите творби, ще определят преподавателите на Студио Графит – арх. Катерине Попоян и художниците Светлин Ненов и Диян Димитров. Ще бъдат връчени награди за първо, второ и трето място в 4 възрастови категории: 7-10 години, 11-14 години, 15-18 години и над 18 години, а също грамоти за всички участници и поощрителни награди за най-малките художници.

Краен срок: 8 май 2016 г.

Информация от:http://www.varna24.bg/novini/varna/Konkurs-za-risunka-Istorii-ot-moite-knigi-organizirat-vuv-Varna-630322

 

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *