Стипендии за магистратура в САЩ


Стипендиите са за учебната 2025/26 година. Те са за магистратура или докторантура в САЩ и дават възможност на кандидати за магистърска/докторска степен да се обучават в престижни университети в САЩ. Програмата е достъпна за кандидати от всички области на науката и изкуствата с изключение на клинична медицина и стоматология. Тази стипендия важи за всички акредитирани американски университети на територията на САЩ. Кандидатстването за стипендията предхожда подаването на документи в американските университети, което се осъществява за номинираните кандидати изцяло с помощта на Комисия Фулбрайт и Института за международно образование (Ню Йорк). 

Финансирането по програмата е рамките на 60 000 долара, като се допълва от безплатна здравна застраховка, безплатен двупосочен билет, безплатна виза J-1 и безплатни ваучери за американските стандартизирани тестове. Всяка година се предоставят 4 стипендии. 

Кандидатите се подбират чрез ежегоден конкурс, който се обявява всяка академична година. Крайният срок за подаване на документи е през месец май. Интервютата с допуснатите до втори тур кандидати се провеждат през юни, онлайн, като всеки кандидат се уведомява за датата и часа на интервюто. 

Изискванията, на коитотрябва да отговарят бъдещите стипендиантиса следните:

  • да са български граждани
  • да имат завършена бакалавърска степен
  • отлично да владеят английски език

Краен срок за подаванена документите: 10 май 2024 г.

Повече информация на: https://www.fulbright.bg/magistratura-doktorantura-sasht/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *