Стипендии за млади лидери


Както всяка година и тази, организацията YFU България обявява конкурс за набиране на стипендиати по програма за междукултурен обмен.  Тези програми имат за цел да подпомогнат ново поколение млади лидери, като им помогнат да придобият умения и опит за справяне с големите предизвикателства на нашето време.

Тази година YFU България предлага 20 стипендии „Глобални млади лидери“ на стойност между 500 и 3500 лв. на български ученици. Тези стипендии ще се присъдят на млади хора, които показват обществена ангажираност и ангажираност към конкретни теми, които генерират промяна или имат потенциал да променят света около тях. „Искаме да подкрепим и да стимулираме ученици с лидерски потенциал, които ще спечелят от възможността да опознаят света около тях и ще осъзнаят бъдещата роля, която могат да изиграят в него.“ , споделят от екипа на YFU.

За повече информация: www.yfu.bg / info@yfu.bg /+359 894 734 129

YFU е абревиатура на „Youth for Understanding“ или преведено на български сдружение „Младеж за разбирателство“. Организацията стартира дейност в България през 1998 г., по инициатива на почетния консул на страната в Хамбург проф. Герд-Винанд Имайер и проф. Румен Вълчев, програмен директор в център „Отворено образование“.

Какво представлява програмата: В рамките на една учебна година избраните ученици са пълноправни членове на местни приемни семейства, посещават чуждестранно училище, запознават се с много нови и различни хора. По този начин стават по-самостоятелни в ежедневието си, по-толерантни към новото и различното и по-отговорни в бъдещите си действия. Организацията изпраща ученици в над 20 държави на шест контитента. 

Краен срок за подаване на документи: 10 декември 2020 г. 

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *