Национален конкурс „Млади таланти”


mladi talantiНационалният конкурс „Млади таланти“ е предназначен за ученици и студенти на възраст от 14 до 20 години.

Инициативата дава възможност да се подготвят и представят научноизследователски и иновационни проекти в десет категории:

  1. биология,
  2. химия,
  3. информатика,
  4. инженерни науки,
  5. материалознание,
  6. математика,
  7. медицина,
  8. физика,
  9. социални и хуманитарни науки,
  10. екология

Тази година конкурсът чества своя 20-годишен юбилей и ще се проведе в периода 16-18 април.

Проектите се оценяват от компетентно жури, в което участват учени и специалисти от БАН, университетски преподаватели и експерти от различни министерства.

Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс получават парична награда от 1500 лв. на проект и правото да представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение.

Тази година европейският конкурс ще се проведе през септември 2018 г. в гр. Дъблин, Ирландия. Три проекта ще получат право на участие в Международното младежко научно изложение EXPO Science Europe 2018 г., което ще се проведе през месец юли 2018 г. в гр. Гдиня, Полша.

Три проекта ще получат поощрителни парични награди по 1000 лв.

Документите, които са необходими за участие в конкурса, както и неговият регламент, могат да се видят на страницата на МОН тук.

Крайният срок за подаване на проекти в електронен формат на български език и на английски език е до 5 април 2018 г. на имейл: vesela.vasileva@mon.bg

 

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *