Стипендии за бизнес журналистика


Mc GrawСтипендии McGraw за бизнес журналистика
Стипендиите се връчват от Центъра за бизнес журналистика Harold W. McGraw, Jr., инициатива на Craig Newmark Graduate School of Journalism към City University of New York.
Целта на програмата е да подкрепя амбициозното осветляване на важните въпроси, свързани с глобалната икономика, финансите и бизнеса. Във време, когато много новинарски организации вече нямат ресурси да се справят със сложни, отнемащи време истории, стипендиите позволяват на опитни журналисти да направят задълбоченото проучване, необходимо за изготвяне на сериозна част от разследващата или бизнес журналистика.
Програмата е отворена за всеки, който има най-малко пет години професионален опит в журналистиката. Могат да кандидатстват независими журналисти, както и репортери и редактори, работещи понастоящем в новинарска организация или журналистика с нестопанска цел.
Предоставят се безвъзмездни средства до 15 000 USD за всеки проект. Точната сума ще зависи от времето, необходимо за завършване на проекта, и от необходимите разходи; журналистите на свободна практика могат да използват част от финансирането като стипендия за разходите за живот по време на програмата.

Краен срок:4 януари 2019 г.

Информация от:https://www.mcgrawcenter.org/the-harold-w-mcgraw-jr-business-journalism-fellowships/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *