Платена стажантска програма


Българската телеграфна агенция (БТА) започва първата си платена стажантска програма в партньорство с Министерството на образованието и науката по проекта „Студентски практики – Фаза 2“, финансиран по оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. 28 студенти от седем университета ще трупат практически опит в БТА до април 2022 г.

„Надяваме се всеки студент, преминал практиката в БТА, да получи практически знания и по-добра реализация на пазара на труда“, коментира Марина Гагова, част от екипа по проекта „Студентски практики – Фаза 2“ на МОН. Тя пожела успех на стажантската програма на БТА.

Стажантската програма е породила интереса на близо 100 кандидати. Практиката в реална работна среда на първите 28 одобрени ще се провежда в рамките на 240 астрономически часа. Освен в репортерския занаят студентите ще трупат опит в общо 21 направления като графичен дизайн, счетоводство, маркетинг и др.

Стажантите са от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университет за национално и световно стопанство, Нов български университет, Технически университет, Национална художествена академия, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Тракийски университет.

Информация от:https://www.mon.bg/bg/news/4415

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *