Стажантска програма


Стажантска програма към Комисията по помилването при Президента1-students

Поканата е към студенти, завършили 3 курс в специалност „право“ или ,,публична администрация“ с минимален общ успех Добър 4, както и студенти в последен курс в специалностите ,,психология“, ,,международни отношения“ или ,,социология“ при общ успех от следването не по-нисък от Много добър 5.
Стажът е с продължителност 140 часа за срок не по-кратък от 4 и не по-дълъг от 6 месеца. Стажантите преминават през специализирано обучение по наказателно, наказателноизпълнително и конституционно право, права на човека и съдебна психология в допълнение към знанията, които получават в университета. В програмата те имат възможност да работят във всички сфери на дейност на Комисията, включително да провеждат проучвания по отделни случаи, да анализират съдебна практика и практика на Европейския съд по правата на човека, да изготвят проектодоклади по молби за помилване и да участват в заседанията на Комисията, работните срещи в местата за лишаване от свобода и пр.
Стажантският труд е доброволен. На успешно завършилите стажанти се издават сертификати.

Краен срок: 23 март 2018 г., 17 часа

Информация от:https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/konkursi/konkursi_za_studenti/stazhantska_programa_k_m_komisiyata_po_pomilvaneto_pri_prezidenta

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *