Национален конкурс


uchenitzi v deystvieНационален конкурс „Ученици в действие“ за ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас
Ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас могат да участват в конкурса със свой проект за подобряване на средата или общностния дух в училище, като се превърнат в „ученици в действие“. За целта трябва да намерят запалени възрастни, които искат да подкрепят тяхната идея.
Могат да се свържат с дърводелци и дизайнери и заедно да превърнат неприветливо кътче от двора или коридора в място за четене и настолни игри.
Могат да потърсят организатори на събития и заедно да организират ден на отворените врати само за техните баби и дядовци.
Могат да намерят озеленители и заедно с тях да отгледат растения, които да засадят в училище. Могат да се свържат със сладкари и да направят празник изненада за своите учители.
Могат да осъществят всяка идея, стига да впрегнат хора извън училището да им помогнат и така заедно да направят нещо ценно за своето училище.
Участниците следва да организират процеса така, че да реализират идеята си преди пролетната ваканция, да го документират с разкази и снимки и да пишат на организаторите.
По време на пролетната ваканция жури разгледа идеите и ще отличи тези, които са се случили в най-голяма пълнота и с ефект върху училището. Пет от осъществените проекти ще получат парична награда от по 1000 лв., с която децата ще могат да надградят започнатото.
Конкурсът се провежда от Центъра за приобщаващо образование като част от програмата „С поглед в бъдещето – Училището има смисъл“.

Краен срок:24 декември 2018 г.

Информация от:https://www.cie.bg/bg/startira-natsionalen-konkurs-uchenici-deistvie

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *