Национални конкурси за деца


В рамките на 23-ия Национален фестивал на детската книга – Сливен 2021, организаторите от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в партньорство с Министерство на културата, обявяват национален литературен конкурс на тема: „Какво ми разказа вятърът“, както и 10-ти национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Инициативата ще се проведе от 11 до 13 май 2021г., в гр.Сливен. , по единственият форум в България посветен изцяло на детската книга, на проблемитесвързани с нейното издаване, разпространение и четене в дигиталната епоха.

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса. Творбите да са с обем до 5 стандартни компютърни страници /60-66 символа на ред, 28-30 реда на страница/ и да бъдат изпратени на e-mail.или в печатен вид.

Компетентно жури ще оцени творбите. Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXIII Национален фестивал на детската книга.

Творбите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на адрес:

8800 гр. Сливен, ул. “Никола Карев” № 1, Регионална библиотека “Сава Доброплодни” /за литературния конкурс/ или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com

Краен срок: 22.03.2021г.

В рамките на XXIII Национален фестивал на детската книга –Сливен, 11-13 май 2021г., ще се проведе и Десети Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см.

Компетентно жури ще оцени творбите. Наградите на отличените частници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала. Куклите за конкурса, с обозначени на тях: трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти, се изпращат на адрес:

8800 гр. Сливен, ул. “Никола Карев” № 1, Регионална библиотека “Сава Доброплодни”, За Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. С тях ще бъде уредена изложба, която може да бъде посетена в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои уреден в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

За контакти: 044/622441; 044/623970; 0886090712

Краен срок за изпращане на куклите: 05.04.2021г.

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *