Стипендиантска програма


Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ в България е създадена в рамките на международното партньорство между L’ORÉAL и ЮНЕСКО. Стипендиите се връчват в рамките на това партньорство от L’ORÉAL България с подкрепата на Националната комисия за ЮНЕСКО в България и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Правила за кандидатстване

За стипендиантската програма:

Tри (3) годишни национални стипендии се връчват на жени учени от България с цел реализиране на значителни научни изследвания в областта на естествените науки в България.

Стойността на всяка стипендия е 5000 евро, изплатена в български лева по курса на БНБ към деня на изплащането, и е предназначена за научни изследвания в България.

Стипендиите се връчват на жени, записали или завършили докторантска степен.

Стипендиите се връчват на учени до 35-годишна възраст. Кандидатури на лица, родени преди 1 януари 1986 г,. няма да бъдат разглеждани.

Кандидатите трябва да са български граждани.

Стипендиите се връчват на избраните учени на публична церемония, на място и дата, допълнително определени от Протокола за съгласие между страните.

Tри (3) жени, които се занимават с научни изследвания, ще получат Стипендиите и те трябва да бъдат използвани за техни научноизследователски проекти в съответствие с подадените описания. Експериментите с животни са забранени. Кандидати, прилагали тестове с животни в своите проекти и изследвания, ще бъдат дисквалифицирани.

За стипендиантската програма за 2022 г. могат да кандидатстват млади жени учени от цяла България със свой авторски научен проект в сферата на природните науки. Успех!

Новият краен срок за участие в единадесетото издание на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“е до 31 май 2022 г.

Кандидатурите ще бъдат приемани и без подпис от научен ръководител или печат на съответната научна институция, а кандидатите се призовават да подават документите си само онлайн.

Информация от:https://www.zajenitevnaukata.bg/apply.html

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *