Едногодишна стипендия


3Кандидатствай за стипендия за едногодишно обучение в САЩ 
Програма YES, предоставяща стипендии за български ученици, които да прекарат една учебна година в Съединените щати. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас и се финансира от държавния департамент на САЩ.
Kандидатите следва да отговарят на следните изисквания:
– Да са родени между 01 януари 2001 и 15 юли 2003;
– Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2017;
– Да имат добър или по-висок успех;
– Да са изучавали английски език и демонстрират доброто му владеене;
– Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза;
– Да могат да получат международен паспорт.
Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени, като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2017 и родени между 15 февруари 2000 и 15 юли 2003. За участниците с увреждания са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари, свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.
Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата. Не се покриват разходи за издаване на международен паспорт, разходи за свръхбагаж, за комуникации, за медицински състояния, възникнали преди старта на програмата, както и за зъболекарска грижа, други лични разходи извън месечната издръжка.

Краен срок: 31 октомври 2017 г. 

Информация от:http://youthub.bg/2017/09/kandidatstvaj-za-stipendiya-za-ednogodishno-obuchenie-v-sedinenite-shhati/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *