Конкурс „Обясни Науката“


naukaКонкурсът е организиран от списание „Българска Наука” , голямата награда е SMART часовник.

Правила и условия на конкурса:

Конкурс за научнопопулярна статия, посветена на избран от автора актуален научен въпрос или тема от всички области на науката и техниката, при следните условия:

Участници в този конкурс могат да бъдат лица от всички възрасти и упражняващи всякакви професии. Малолетни и непълнолетни следва да представят материалите си при условията на Закона за лицата и семейството и Семейния кодекс, т.е. тяхното участие трябва да бъде със съгласието на родител.

Изисквания към статията:

Обем:  до 10 страници с размер на шрифта 12 pt (допуска се известно надвишаване при необходимост).

Тематика:  избрана от автора изцяло съобразно компетентността, специалността и знанията му.

Изискване за популярност: статията следва да излага и обяснява избраната тема или въпрос, съчетавайки научно ниво и обоснованост с популярност и достъпност на изложението за широк кръг читатели – неспециалисти в съответната област. Това не изключва засягане на спорна и полемична за темата проблематика и представяне на различните, в т.ч. и противоречиви тенденции в областта.

Използвани материали:  Необходимите изображения следва да бъдат публикувани с посочване на източника, ако авторът на материала не е и автор на изображенията;

Авторски права:  Материалът следва да е изготвен при съблюдаване на авторските и сродни права; авторът носи отговорност за съблюдаването на последните.

Участници:  Участниците не са ограничени от условия и могат да бъдат ученици, студенти и хора от всяка професия или позиция.

Допълнителни условия: Всички права запазени „Българска Наука”

Избор на победителя: извършва се от Сдружение „Форум „Наука”

Броят на участниците е без ограничения, върху една статия може да работи екип, а може и да е създадена от едно лице. Юридически лица не се допускат. Отношенията между авторите, членове на екипи, се уреждат между тях.

Всички статии, с нежелано съдържание, а именно – псевдонаучни, призоваващи към нарушаване на действащото законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, дискриминация, лично или обществено опасни действия, съдържащи реклама или порнография, няма да се приемат и участниците, които са ги изпратили, ще бъдат дисквалифицирани.

Конкурсът ще продължи до 31.05.2018 г.

Участниците в конкурса се съгласяват със следните условия

  1.     Участникът се съгласява статията да се използва за постоянна публикация в електронното списание „Българска наука“.
  2.     Участникът се съгласява да бъде обявено името му или избран от него псевдоним при класирането.
  3.     Участникът се съгласява неговата статия да се разпространява сред неограничен кръг от хора.
  4.     Авторското право върху статията принадлежи на „Българска наука“. А авторът на статията, участвал в конкурса, си запазва всички неотчуждими авторски права.

Първите 5 печеливши статии: печелят колие или тениска по избор от сайта ни: http://kupinauka.com/category/223/nauchni-bizhuta.html

Най-добрите 10 статии ще спечелят абонамент за списанието.

Изпращайте своите материали и запитвания на имейл admin@nauka.bg. Не забравяйте да посочите двете си имена, телефонен номер, възраст и населено място.

Краен срок 31 май 2018 г.

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *