Конкурс за участие


Space CampSpace Camp Turkey 2019 
Космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. Космическият център дава възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години да работят със съвременни технологии в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията.

Всеки ученик, който е между 9 и 15 години може да участва в програмата чрез конкурс.

Конкурсът включва писане на есе или изготвяне на видео есе по една от три теми. След определен подбор всички класирани получават място в квотата за съответната година, а най-добрите есета Център за творческо обучение награждава с пълна или частична стипендия за участие в програмата. Пълна стипендия покрива таксата за участие и е в размер на $1250. Частична стипендия може да бъде от 50% и 25%, които проценти се приспадат от посочената такса.

Теми за конкурса Space Camp Turkey 2019 са:
1. Промени ли NASA света за 60 години?
2. Екзопланетите – Нови светове
3. Изненада! Аз съм извънземно!
Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.

Краен срок: 7 февруари 2019 г. 

Информация от:https://spacecamp.cct.bg/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *