Конкурс „Училища на бъдещето“


 peopleКонкурсът е отворен за студенти от България и чужбина в специалностите архитектура, дизайн и всички други, които се чувстват подготвени да създадат модели на учебна среда.

Целта на конкурса е участниците, базирайки се на конкретни задания и добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни и практически осъществими решения, да разработят идеи за подобряване на функционалността и комфорта на учебните пространства, както и за внедряването на нови технологии в учебната среда.
В конкурса могат да кандидатстват идейни проекти за следните видове интериорни пространства за учене, оформени като единен център за съответните учебни дейности:
1. Кабинети за езиково обучение;
2. Център по информационни технологии и интерактивно обучение;
3. Лаборатории по природни науки и математика;
4. Мултифункционални пространства за прояви, дебати, събирания и извън класни дейности – кабинети, зали, фоайета;
5. Комбинация от някои от изброените по-горе.
Проектите ще бъдат разработвани на базата на реална подложка, предоставена от училищата, участващи на финала в програмата на фондацията (предстои да бъдат обявени).
Постъпилите проекти ще преминат през експертната оценка на жури, съставено от професионалисти от сектора. Всички проекти-участници ще бъдат експонирани на изложба в Sofia Event Center на 20 юли 2016 г., както и на изложби в Съюза на архитектите и в детския научен дентър „Музейко“ в София. Отличените кандидатури ще бъдат наградени на официална церемония в в Sofia Event Center на 20 юли 2016 г.
Отличените в конкурса проекти могат да бъдат доразвити и осъществени в рамките на програмата на Фондация „Америка за България“ до септември 2017 г.
Конкурсът ще създаде и база данни от реални проекти за училищна среда, които могат да бъдат използвани от всички училища в страната.

Краен срок: 30 юни 2016 г.

Информация от:http://thecityacademyawards.bg/bg/competitions/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *