Курс за актьори


курс за актьориКиноцентър „Ню Бояна“ започва да обучава кадри, които на следващ етап може да се включат в реализираните проекти във филмовата студия у нас, съобщиха от компанията в четвъртък. Нейният център за професионално обучение – FilmForge, е бил лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение при Министерския съвет и отваря врати за първите си курсисти, които ще се учат на актьорство майсторство пред камера.

Вече се набират кандидатите, които трябва да са навършили 16 години. Ако владеят английски, това ще е предимство при селекцията на приетите за обучение. Кандидатите могат да изпращат резюме на мейл office@filmforge.org, след което ще има интервю с тях.

Стартът на актьорския курс е на 13 март и ще се води от актьора Велизар Бинев, който в продължение на 14 седмици ще разкрива тайните на изкуството на играта пред камера.

Центърът за професионално обучение към Ню Бояна е лицензиран да обучава студенти в 9 професии с 10 специалности, достигащи до трето от общо четирите нива на професионална квалификация, съгласно Списъка на професиите за професионално образование и обучение.

След успешното завършване на курса и полагане на държавните изпити, всеки студент получава сертификат за професионална квалификация (цялостна професия) или сертификат за квалификация за част от професия.

Повече от половината обучение е практика, а за най-добрите студенти се осигурява реална възможност да започнат работа във филмовата индустрия, посочват от „Ню Бояна“.

Eдин от следващите курсове, които ще стартира филмовата студия, е за триизмерна симулация. Това е експертът, който работи в сферата на компютърно генерираните визуални ефекти в киното и има задачата да създава динамични изображения, които по нищо не се отличават от реалните им еквиваленти, като например природни стихии и всичко свързано с огън, вода, вятър и земя. На 3D Simulation артистите не са чужди неща като експлозии, изригващи вулкани, циклони, пушеци, последици от земетресения, реалистични разрушения на сгради и цели градове, обясняват от „Ню Бояна“.

Информация от:http://www.mediapool.bg/nyu-boyana-zapochva-da-obuchava-kadri-za-kino-industriyata-news259350.html

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *