Конкурс за стипендии


БуровФондация „Атанас Буров“ провежда конкурс за стипендии за участие в Лятно училище „Инвестиции”, което ще се проведе от 26 август до 2 септември 2016 г. по традиция в гр. Банкя. Фондацията ще предостави до 20 пълни стипендии, които покриват престоя и обучението на стипендиантите.
Лятното училище е израз на стремежа на фондацията да подпомага и подготвя студентите за последваща успешна трудова реализация. Проведено за първи път през 2002 г., Лятното училище е уникално образователно събитие, подкрепяно от професионалните общности във финансовия сектор. Програмата е насочена към мотивирани и отлични студенти, проявяващи интерес към съвременните практики в областта на инвестициите. Преобладаваща част от завършилите училището впоследствие започват кариерното си развитие във водещи финансови институции или биват одобрени за стипендианти на фондацията.
Основна тема на тазгодишното лятно училище е „Инвестиции”, като акцентът в него ще бъде практически анализ на капиталови инструменти, инвестиционни решения и подходи, работа с информационни приложения,инвестиционна етика, корпоративно управление, професионални сертификационни програми и кариерно развитие. Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип.
Стипендиите за участие в Лятното училище ще бъдат предоставени на студенти от икономическите университети в страната, които се обучават в областта на финансите или могат да демонстрират подчертан интерес в сферата на инвестициите, имат завършен най-малко трети курс и успех от следването най-малко много добър 4,50. Необходимо е кандидатите да владеят отлично английски език, тъй като преобладаващата част от обучението, както и представянето на решенията на казусите ще се проведат на английски език.

Краен срок: 19 юни 2016 г.

Информация от:http://www.atanasburov.org/bg/about-us/summer-school/summer-school-overview

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *