Конкурс за ученици


evrikaВ конкурса за научен проект «Еврика» учениците, които правят първите си стъпки в науката, ще имат възможност да изготвят презентации или макети на научни установки от областта на физиката и да ги представят по атрактивен и забавен начин. Иновативните идеи или научнoизследователски проекти могат да бъдат разработени самостоятелно или в екип с техни съученици. Всеки от участниците в конкурса ще разполага с 10 минути, за да представи своята разработка пред гостите на научната сесия.

Конкурсът е предназначен за ученици от 5 до 12 клас.
За участие в конкурса се допускат само разработки, свързани тематично с физиката и инженерните науки.
Всеки участник има право да се включи в една от следните категории:
– Физични явления, открития или важни за науката събития (чрез представяне на PowerPoint презентация на избраната от участниците тема);
– Пособия и уреди (чрез представяне на макет на опитна установка, PowerPoint презентация на иновативна идея или заснет от участниците видеоклип на експеримент);
– Компютърно базирани технологии (компютърни програми, симулации и други софтуерни продукти за обучение или за научни цели).
Допуска се в един проект комбинация от няколко категории.
Разработките може да бъдат представени индивидуално или колективно (в отбор с до 5 участника), като всеки ученик има право да се включи само в един от представените на конференцията проекти.
Авторите на най-оригиналните и иновативни проекти ще получат награда от специално жури от преподаватели на ПУ „Паисий Хилендарски“.
Конкурсът е част от VI Национална студентска научна конференция по физика и инженерни технологии, 16-18 ноември 2017 година, град Пловдив.

Краен срок: 30 септември 2017 г. 

Информация от:http://nscp.uni-plovdiv.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *