Арт грант


studentsИзточно-европейски интердисциплинарен арт грант: Във фокуса – България 
Победителят ще получи чек за 3000 щ.д. заедно с публичното признание в специално издание на EuropeNow и обявяването в European Studies Newsletter, както и различни социални медии. Всеки от ваградените ще получи една година допълнителното индивидуално членство в Съвета за европейски изследвания (Council for European Studies – CES).
Всяка номинирана творба трябва да отговаря на следните критерии:
– да бъде интердисциплинарен проект, който съчетава най-малко две от трите категории: музика, литература и визуално изкуство;
– да бъде от България или негов автор да е български гражданин, пребиваващ в друга държава;
– писмените текстове, извадки или цели проекти, не трябва да надвишават 6000 думи;
– да е на английски език;
– окуражават се сътрудничества на поне двама творци;
– музикалните композиции следва да са за камерен ансамбъл, който да не надвишава 5 изпълнители; – проектът следва да бъде завършен до декември 2018 г.
Кандидатурите могат да бъдат подадени от авторите и трябва да бъдат придружени от формуляр за кандидатстване. Композициите трябва да бъдат изпратени в MP3 формат с максимална продължителност 12 минути. Образците на визуално изкуство трябва да се представят като изображения с висока резолюция с максимален брой 5 или като връзка за стрийминг на филм. Художествената и нехудожествената литература, както и поезия трябва да бъдат подадени като цифрово копие.

Краен срок: 30 март 2018 г.

Информация от:https://councilforeuropeanstudies.org/grants-awards/new-artist-award

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *