Инициатива за обучение


stagПрограма Digital Opportunity Traineeships
Инициативата за обучение, финансирана от ЕС, цели да помогне на компаниите да запълнят свободните работни места за кандидати с цифрови умения. Digital Opportunity Traineeships разполага с бюджет от 10 милиона евро, ще осигури придобимането на специфични цифрови умения в реална работна среда в европейска страна, различна от собствената, на близо 6000 студенти и наскоро завършили. Инициативата покрива периода от юни 2018 до 2020 г.
>> За студенти:
Студентите могат да кандидатстват за стажове чрез своите университети, следвайки установените от университета процедури за стажове по „Еразъм+“.
Digital Opportunity Traineeships ще предложи на близо 6000 студенти и наскоро завършили възможност да подобрят своите цифрови умения в реална работна среда в компания, разположена в някоя от участващите държави. Стажовете ще се провеждат от юни 2018 до края на 2020 г. Те могат да бъдат с продължителност от 2 до 12 месеца. В рамките на инициативата всеки стажант ще получи стипендия в размер на около 500 евро на месец. (Компаниите се насърчават да допълват тази стипендия.) Участието на жените особено много се насърчава, тъй като в момента те са по-слабо представени в професиите от сферата на науката, технологиите, инженерните науки и математиката.
Студентите могат да кандидатстват за стажове чрез своите университети, следвайки определените от университета процедури и графици за стажове по „Еразъм+“.
Могат да участват всички студенти, записани в университет от 33-те програмни държави от „Еразъм+“ и асоциираните държави по рамкова програма „Хоризонт 2020“.

Краен срок: съгласно графика за стажове по „Еразъм+“

Информация от:https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/digital-opportunity-traineeships-boosting-digital-skills-job

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *