Конкурс за млади франкофони


Lab CitoyenКонкурс за млади франкофони на възраст от 20 до 26 години
LabCitoyen има за цел да насърчи знанията на своите участници чрез колективни дебати на френски език по актуални теми в областта на правата на човека.
Програмата, която се подкрепя от Френския институт в Париж, предлага на около петдесетина млади франкофони от целия свят, граждански ангажирани, на възраст от 20 до 26 години, престой в Париж за обсъждане на основни теми за правата на човека под формата на поредица от конференции, дебати, кръгли маси и работни групи.
Издание LabCitoyen 2020 ще се проведе в Париж от 28 юни до 5 юли и ще се фокусира върху основните права на детето с различни подтеми: право на образование и достъп до качествено образование; борба с физическото, психическото и сексуално насилие и с всички форми на детска експлоатация (трафик, деца войници….); права на детето и развитие: борба с детското недохранване, неравенство, достъп до здравни услуги; защита на правата на насилствено прогонени деца.
Кандидатите, които трябва да са на възраст между 20 и 26 години, трябва да имат ниво на владеене на френски език DELF B1 или еквивалентна диплома или сертификат.
Престоят за участие в LabCitoyen ще бъде от 28 юни до 5 юли 2020 год. като е задължително присъствие по време на целия престой.
Всички разходи по престоя на участниците ще бъдат поети от организатора.

Краен срок: 31 януари 2020 г.

Информация от:http://institutfrancais.bg/programata/806/labcitoyen/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *