Медицински университет – Варна


DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Рождената дата на Медицинския университет – Варна е 1 октомври 1961г. Медицинският университет – Варна е наследник на Висшия медицински институт -Варна, който е открит с Указ на Президиума на Народното събрание на НРБ през 1961г. С Решение на Народното събрание на Република България от 1995г. Висшият медицински институт – Варна е преобразуван в Медицински университет. Зад всяко откритие се крие една мечта. Създаването на третия по големина Висш медицински институт в Североизточна България трябва да направи реалност осигуряването на здравеопазване за хората в региона.

Благодарение на Университета повече от 40 години всеки ден реалността на здравето е част от живота на студентите, докторантите, специализантите, преподавателите и специалистите от Университетските болници на Варна. Много невероятни личности и специалисти са оставили неповторимото си присъствие в Медицинския университет – Варна. Изброяването им би затруднило всеки, но днешният екип на Университета пази техните повели за професионализъм и упоритост в работата, висок морал и дълг в живота, както и безкрайна човечност в името на живота. От създаването до днес Медицинския университет – Варна са завършили 8 351 българи, а чужденците, които са получили медицинското си образование са 977 от 45 страни. Цифрите обаче нямат значение, ако всеки един от възпитаниците на Университета не носи в сърцето си ценностите, които историята няма да промени никога. Ценността Човек в каузата наречена Медицински университет – Варна, която всеки от нас възприема на своя език.

Мисия

Използваме своите качества за път към бъдещето. Медицинският университет – Варна е не само основен учебен, научен и лечебен център в Североизточна България и Черноморския регион. Университетът е носител на основните и най-важни ценности, за да съществува високо качество на образованието:

  • осигуряване на стабилна среда за обучение, практика и живот на студентите;
  • гарантиране на научен и преподавателски потенциал, който да привлича специализанти и докторанти;
  • достъпност и равнопоставеност;
  • възможности за развитие;
  • традиции

Осигуряването на световно качество на висшето образование, следдипломното обучение по медицина и здравен мениджмънт, както и утвърждаването ни в международната Вселена на науката и практиката, са малка част от живота и целите на университета. Благодарение на целия екип на Медицинския университет – Варна всеки ден специализирана и професионална медицинска помощ достига до хората в цяла Североизточна България и Черноморския регион. Подкрепата, която университетът предоставя на здравните институции от региона, влияе положително върху уменията и качеството на предлаганите здравни и административни услуги. И върху най-важното – живота на хор

Интернет сайт: http://www.mu-varna.bg/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *