Конкурс за ученически стипендии


BANNER-OF-Competition-2020-1-768x255Конкурс за ученически стипендии по Opportunity Funds – Bulgaria от Fulbright Bulgaria
За пета поредна година Комисия „Фулбрайт” обявява ежегодния конкурс за 10 стипендии в размер до 5000 USD всяка за ученици в 11 клас по програмата “Opportunity Funds – Bulgaria” за 2020 г. за кандидатстване в акредитирани американски университети и отпътуване в САЩ.
Основната цел на програмата “Opportunity Funds – Bulgaria” е да помага на талантливи ученици в 11 клас, които имат високи академични постижения и лидерски изяви, но не разполагат с достатъчно финансови средства, да се подготвят за успешно за кандидатстване в акредитирани американски колежи и университети и започване на обучение в САЩ. Програмата позволява на широк кръг младежи да участват в международния образователен обмен и насърчава взаимното разбирателство и социално включване.
Стипендиите са осигурени от Държавния департамент на САЩ и Американското посолство в България, а програмата се осъществява от Консултантския център EducationUSA при Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”.

Краен срок: 6 януари 2020 г.

Информация от:http://www.fulbright.bg/bg/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *