Програма за ученици


55Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища „Бенджамин Франклин“ 2020.

Програмата е предназначена за младежи от Европа и Америка и ще се проведе през месеците юни и юли 2020 г. в университета Пардю в щата Индиана. Всички разходи по участието в програмата се поемат от Държавния департамент.

Лятната програма „Бенджамин Франклин“ представлява краткосрочен интензивен образователен обмен, разработен с цел е да създаде възможност за установяване на трайни връзки между младите хора в Европа и САЩ, както и да акцентира съществуващите общи ценности.

Четириседмичната програма ще даде възможност на ученици на възраст между 16 и 18 години да се запознаят с приоритетите на външната политика на САЩ като младежка активност, подкрепа на демокрацията и гражданското общество и икономическо развитие.

Програмата включва поредица от лекции, семинари, дискусии и презентации, както и широка гама от практически упражнения, водени от преподаватели и ментори. Заданията и дейностите в клас ще бъдат допълнени от доброволчески дейности, посещения на място, социални и културни прояви, гостувания на американски семейства с цел участниците да придобият по-широки представи за американското общество по време на престоя си.

Краен срок: 15 януари 2020 г.

Информация от: https://bg.usembassy.gov/bg/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *