Конкурс „Моята теза в 180 секунди“.


Университетската агенция на Франкофонията, в партньорство с Френският институт в България и BIC Services Sofia организират четвъртото издание на конкурса „Моята теза в 180 секунди“.
Целта на този конкурс е да даде възможност на настоящи или защитили през изминалата академична година докторанти франкофони, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително, и атрактивно изложение на френски език, на проблемите, по които работи.

Конкурсът „Моята теза в 180 сенунди“ предоставя на участниците уникалната възможност да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Той е и средство за представяне, и популяризиране на науката и на докторантската форма на обучение. Той също така представлява начин за запознаване с българска научна продукция, както и за засилване на контактите, и обмена между научните среди и обществото.

Кандидатстването за конкурса „Моята теза в 180 секунди“, България 2022 е отворено от 1-ви март до 15-ти май 2022 г.

Победителят в националния финал на 15 юни ще участва в регионална селекция и се надяваме да представя България на международния финал, който тази година ще се проведе през есента в Монреал, Канада. За всички участници в националния финал е предвидено специализирано ателие по комуникация в науката от специалисти франкофони.

Ще бъдат раздадени награди за първо (600лв.), второ (400лв.) и трето място, както и награда на публиката.

Цялата необходима информация за конкурса може да научите на сайта на УАФ; Записвания: mt180-bulgarie@auf.org / тел. 02 423 48 05

Краен срок: 15 май 2022 г.

Информация от:https://institutfrancais.bg/konkurs-moyata-teza-v-180-sekundi/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *