Ученически стаж


32-ма ученици успешно стартират стаж в най-голямата IT фирма в Стара Загора. Всяка година „eDynamix“ организира практика за ученици с интереси в IT сферата от училища в региона. Това е най-голямата група сформирана до момента, благодарение на съвместна кампания с Община Стара Загора.
След специален процес на кандидатстване, който включва добър успех, езикови познания, препоръки от преподаватели, участие в различни олимпиади, извънкласни инициативи, допълнителни курсове и умения с различни технологии, избраните младежи са от гимназии в градовете Стара Загора, Чирпан, Казанлък и Нова Загора. Стажът е с продължителност три седмици.
От „eDynamix“ първоначално планират да поканят на стаж 10 ученици. В процеса на кандидатстване екипът вижда, че интересът е голям и желаещите са изключително достойни. Така в началото на юли стаж в IT компанията стартират 32-ма ученици.
През тази година те ще се обучават на най-популярния език за програмиране – Java. Ще бъдат разгледани различни теми, като след всяка от тях ще има задачи, които да затвърдят придобитите знания. Следва обучение по Аndroid. При него са предвидени индивидуални задачи спрямо нивото на всеки, които да бъдат насочени към постигането на крайната обща цел на групата – да се осъществи решение на приложение на Android, което представлява малка операционна система с различни екрани и функционалности в нея. През цялото време учениците ще разчитат на опитни ментори от екипа на компанията.
Надеждата е, че освен да натрупат нови знания, младежите ще придобият и ценен работен опит.

Информация от:http://zagoranews.bg/2022/07/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *