Стипендии за обучение в Гърция


gruenes_diplom_fotobernhardludewig-400x250Държавната фондация за стипендии от Министерство на образованието, научните изследвания и религиите на Република Гърция отпуска 50 стипендии за чужденци от цял свят за участие в курсове за изучаване на съвременен гръцки език и култура.

Курсовете ще се проведат в периода октомври 2017 – май 2018 година в един от  следните университети: Атински, Солунски, Йоанийски и Критски. Отпусканата стипендия включва хранене и настаняване в общежитие към университета, разходи за обучение, безплатна спешна медицинска помощ, месечна стипендия от 150 евро и първоначална сума от  200 евро.

Основните изисквания към кандидатите са:

Да не са гръцки граждани, да нямат двойно гражданство, да не са постоянно пребиваващи в страната и да не са потомци на гръцки граждани;

Да не са на повече от 40 години към 01/01/2017 г.;

Да притежават диплома за висше образование от чужд университет, извън Гърция.

Знанията, придобити по време на специфичните курсове ще разширят възможностите на кандидатите за намиране на работа и ще популяризират гръцкия език и култура по света.

Крайният срок за подаване на документи е 6 септември 2017 г. с попълване на  апликационна форма на английски или гръцки език и прилагане на съпътстващите документи на следният електронен адрес: foreigners@iky.gr. Цялостният пакет от документи на хартиен носител следва да се изпрати до 11 септември 2017 г. до посолството на Република Гърция в София.

Пълна информация за отпусканите стипендии и прилежащите документи могат да бъдат намерени на сайта на Държавната фондация за стипендии: www.iky.bg.

Условията и формуляр за кандидатстване на английски и гръцки език можете да намерите тук.

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *