Майсторски клас на ЦЕРН


Първи международен майсторски клас на ЦЕРН в България, 26 март 2018, СофияCERN

Това е ден за научни изследвания на учениците, на възраст от 15 до 19 години. Участвайки в събитието, учениците ще могат за един ден активно да преживеят как и какво изследват физиците на елементарните частици.
Първият CMS майсторски клас на ЦЕРН ще се проведе в компютърната зала на Физическия факултет (начало 10:00 ч.). Желателно е да участват ученици от цялата страна, но броят на участниците е ограничен. Водещ принцип при избора на участниците ще бъде техният интерес към физиката и науката като цяло.

Учениците трябва да подготвят и представят:
– кратко есе на английски език за мотивировката им за участие
– препоръка от учител на български език,
които да бъдат прикачвани директно при регистрация.
Есето и препоръката ще бъдат прикачвани директно при регистрацията. Подборът на участниците ще бъде направен въз основа на тяхната мотивация за участие в майсторския клас и владеене на английски език.
За учениците от училищата в страната са осигурени две нощувки (на 25.03. и на 26.03.) и храна в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади, бул. Драган Цанков 21А, 1113 жк Изток, София.
Разноските по пребиваването им се покриват от проекта OSOS по европейска програма Horizon 2020 за научни изследвания и иновации.

Краен срок: 6 март 2018 г.

Информация от:https://indico.cern.ch/event/702411/registrations/40560/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *