Конкурс и стипендия


balkanska stipendiaБалканска стипендия за журналистически постижения
Темата за тазгодишната стипендия е СВОБОДА. Ако вече имате история, която искате да напишете, можете да използвате темата, за да оформите своето предложение. Ако все още търсите дадена история, темата може да помогне, като ви накара да зададете правилните въпроси.

Всяка година 10 журналисти са избрани чрез открит конкурс, за да получат финансиране и професионална подкрепа за провеждане на задълбочени проучвания и писане на журналистически истории, разкриващи нещо ново за нашия свят – или които разкриват познатото в нова светлина.

Кандидатите, избрани от независима комисия да вземат участие в стипендията, ще получат стипендия от 2 000 евро и до още 2 000 евро за пътни и изследователски разходи. Те ще присъстват на международни семинари и ще получават непрекъснато индивидуално наставничество за своите истории.

Историите от програмата ще бъдат публикувани от BIRN и от известни регионални и международни медии. Първите три истории, избрани от независимо жури, също ще получат парични награди=

За: Журналисти от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, РС Македония, Черна гора, Румъния, Гърция и Сърбия.

Краен срок: 6 март 2019 г.

Информация от:http://fellowship.birn.eu.com/en/fellowship-programme/application-call-2019

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *