Университет “Йохан Волфганг Гьоте” във Франкфурт на Майн


goethe copyУниверситет “Йохан Волфганг Гьоте” е основан през 1914 година във Франкфурт на Майн и е най-големия международен университет в германската провинция Хесен. Като едно от най-авторитетните висши учебни заведения в Германия, в него се предлагат възможности за обучение и развитие в широка гама научни направления и специалности като право, финанси, психология, етнология, обществени науки, информатика, фармацевтика, медицина, биотехнологии и дори африкански филологии.

Общият им брой е около 170, разпределени във 16 факултета. Университетът е един от най-желаните от студентите в областта на икономиката. Това донякъде се дължи и на самия град , тъй като Франкфурт на Майн е един от най-големите финансови центрове, не само в Германия, но и в цяла Европа, в който има представителства на над 350 световни банки. Това е една от причините елитното учебно заведение да се гордее с традиционно добрите си отношения с бизнеса и възможностите, които може да осигури на своите студенти като стаж или допълнителна квалификация по избраната професия.

Всяка година в университета постъпват почти 35хиляди студента, включително 7 хиляди чужденци от около130 държави. Специално за всички, които желаят да учат тук, всяка година се провежда Международен летен университет или курс на обучение на английски език, което предоставя възможност на много студенти да учат в Германия дори и първоначално да нямат познания по немски език.

Интернет сайт: http://www.uni-frankfurt.de/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *