Стипендии за първокурсници


universityСтипендии за студенти – първокурсници отпуснати от БЧК – Столична организация по програма „С тениска на бала” #steniskanabala 
За стипедиите може да кандидатства всеки, получил диплома за завършено средно образование в текущата година и в същата година приет във висшe учебно заведение (ВУЗ) или лицензиран център за професионално обучение (ЦПО), който е зрелостник сирак (без родители или само с един жив родител), или е настанен в приемно семейство, или е възпитаник на дом за деца, лишени от родителска грижа. Да има доказан с документи месечен доход за една година под 500 лв. на член от семейството, в което живее (важи за зрелостници, живеещи в семейна среда – с живия родител, с настойници или в приемни семейства).
Одобрените по програмата #steniskanabala зрелостници ще получат:
– 2000 (две хиляди) лева на студент, приет за обучение във Висше учебно заведение (ВУЗ);
– 500 (петстотин) лева на курсист, приет за обучение в Център за професионално обучение (ЦПО).
За текущата 2019 година ще бъдат предоставени минимум 5 стипендии по 2 000 лева (всяка за образование във ВУЗ) и минимум 20 стипендии по 500 (петстотин) лева – всяка за обучение в лицензиран ЦПО.
Дарителската програма „С тениска на бала” се реализира от Български червен кръст – Столична организация с партньор фирма МОТО-ПФОЕ.

Краен срок: 25 септември 2019 г. 

Информация от:http://www.steniskanabala.bg/resources/reglament.pdf

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *