Фотографски конкурс за орлите


eagleБългарското дружество за защита на птиците обявява конкурс за снимка „По следите на орела“.

Намерете и фотографирайте орлите в средата, която ни заобикаля – орнамент върху сграда, рисунка, фирмена емблема, статуя или друг наличен фрагмент от градската среда. Може да снимате с техника по ваш избор. Важно условие е да не създавате сами изображението, което снимате, а да откриете и заснемете вече готов елемент в градската среда. След като направите снимката, качете я във фейсбук с хаштаг #posleditenaorlela и #orlite. Всеки участник има право да участва с до 5 снимки.

Право да участват и получават награди в играта имат всички граждани, в това число деца в предучилищна и училищна възраст, след като получат съгласие на родител или попечител, в т.ч. за използването на средства за електронна комуникация за участие в играта.

Предвидените от БДЗП награди са:

 1. Бинокъл Opticron Oregon 8х32 – 1 брой
 2. Определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток – 1 брой
 3. Тениска „Нека има гори, за да има орли“ – 3 броя
 4. Тобричка „Нека има гори, за да има орли“ – 5 броя
 5. Магнит и плакат „Нека има гори, за да има орли“ – 10 броя

Наградите ще бъдат изтеглени в началото на октомври и ще бъдат оповестени на сайта на БДЗП и на кампанията „За да има орли“.

Фотоконкурсът е част от кампанията „За да има орли“, посветена на орлите в България.  Кампания, която цели да ви докосне до цялото великолепие на тези птици – символ на царственост, величие и сила. И да ви разкрие, защо сме на път да ги изгубим. Бъдете съпричастни.  За да има орли: в небето над нас, в горите, планините, полята, над реките… в сърцата ни.

Краен срок: 30 септември 2017 г.

Видяно общо: Видяно днес:

4 thoughts on “Фотографски конкурс за орлите

 1. Kalina каза:

  Радвам се че ще участвам!

 2. Kalina каза:

  Само да попитам как се праща снимката !??
  Предварително благодаря!

  1. vania каза:

   „…. След като направите снимката, качете я във фейсбук с хаштаг #posleditenaorlela и #orlite. Всеки участник има право да участва с до 5 снимки……“

  2. vania каза:

   Трябва да я качите на вашия профил във Фейсбук, като й сложите хаштаг – символ, който се намира на клавиатурата – # и се поставя пред думата, която трябва да е #posleditenaorela и #orlite. Това е. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *