Конкурс за космоса


galaxy

Осемнадесетият национален конкурс  „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“ е насочен към ученици на възраст от 8 до 18 години и е под патронажа на първия български космонавт Георги Иванов.

Конкурсът се организира от Фондация „ЕВРИКА“ с научното ръководство на Института за космически изследвания и технологии към БАН и в партньорство със звената за извънкласни дейности по наука и техника сред учащите се, научни и неправителствени организации, редакции. В него могат да участват ученици от 8 до 18 години в следните направления:

  1. Идеи за научни и технически експерименти (за ученици от 14 до 18 години)

Идеите могат да бъдат свързани с научни експерименти в областите: физика на Космоса, астрофизика, химия, биология, медицина и др., пряко свързани с изследването и изучаването на Космоса. Техническите идеи трябва да са свързани със създаването и разработването на нови космически прибори, системи за космически връзки, за космически транспорт, за дистанционни изследвания и др.

  1. Модели и макети на космически обекти (за ученици от 10 до 18 години)
  2. Графични произведения, създадени с помощта на компютър ( за ученици от 10 до 18 години) – рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби и други
  3. Литературни творби на космическа тема (за ученици от 8 до 18 години)
  4. Рисунки на тема „Човекът и Космосът“ (за ученици от 8 до 18 години)

Рисунките са във формат А3 или А4.

Участниците трябва да изратят своите разработки на адрес: София 1000, бул. „Патриарх Евтимий“ № 1, Фондация „ЕВРИКА“ – за конкурса „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“.

Победителите във всички направления до трето място ще получат и парични награди.

За да кандидатствате за този конкурс, моля изтеглете своя регистрационен формуляр.

Краен срок: 27 май 2016 година

 

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *