Състезание за студентски идеи


sosUrban SOS: hOUR City – Глобално състезание за студентски идеи 
В исторически план границите на града се определят от това докъде хората могат да стигнат за един час. Тези граници определят обсега на инфраструктурата на града и обмена му с околните райони. Със силите на глобализацията и драматичните географски, социални и икономически промени идва времето да се преосмислят тези граници. Приканваме студентите да обмислят нови начини, по които градските, крайградските и селските общности да се свържат с възможностите.
Организаторите AECOM, Van Alen Institute, 100 Resilient Cities — Pioneered by The Rockefeller Foundation канят студенти да предложат нови решения за справяне с предизвикателствата в жилищното настаняване, транспорта или икономическото развитие и да преосмислят каква може да бъде бъдещата граница на „часовия град“.
Могат да участват мултидисциплинарни екипи от двама до петима членове, които да включват студенти от минимум две дисциплини.
Участниците трябва да са записани в сертифицирана програма през учебната 2017-2018 година.
Награда: Общо 15 000 долара награден фонд ще бъдат разпределени сред финалистите, а печелившият отбор ще получи до 25 000 щатски долара в натура като подкрепа от AECOM за изпълнение на пилотното си предложение.

Краен срок: 17 юли 2017 г. 

Информация от:https://www.aecom.com/careers/urban-sos/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *