Стипендиантка програма за ученици


logo-transpСтипендии 2019 – 2020 на Американска фондация за България

Програмата е отворена за ученици от училища из страната, в гимназиална възраст, с постижения в сферите на природните науки, изкуствата, хуманитарните науки, езици.

За стипендия могат да кандидатстват ученици от 9 до 12 клас включително – в тези класове учениците трябва да са през учебната 2019/2020. Всички ученици, които искат да кандидатстват за Стипендиантската програма (с изключение на досегашните стипендианти), трябва първо да бъдат одобрени от училището, в което учат.

При кандидатстването следва да се посочи в каква сфера кандидатства ученикът (хуманитарна, езици, природни науки (конкретно – математика, информатика, физика, химия и т.н.), изкуства и пр.); посочват се заниманията и постиженията на ученика до момента; ако кандидатът е добър и в други дисциплини, това също може да бъде отбелязано; кандидатът описва план за работа през учебната 2019/2020 г., в плана се описват курсове, състезания, специализирани изпити и всякакви форуми, свързани с дейностите на ученика в силната/ите му дисциплина/и, с които кандидатът смята да се занимава през учебната 2019/2020; целите, които си поставя да постигне в сферата, в която е изявен.

Стипендиите са за 10 месеца през учебната 2019/2020 година, изплащани на два транша.

Американска фондация за България е основана през 2004 година от успешни българи, живеещи в САЩ, с мисията да подкрепя, насърчава и допринася за отлични постижения в образованиeто, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата като осигурява годишни стипендии, финансира проекти и подпомага различни каузи.

Краен срок: 31 октомври 2019 г.

Информация от: http://afbulgaria.org/4/118/news_item.html

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *