Олимпийски стипендии


afbulОлимпийски стипендии 2018-2019
Кампанията на Американска фондация за България за кандидатстване за стипендии за новата учебна година за талантливи ученици в различни области започна.
Всички останали ученици, които искат да кандидатстват за Стипендиантската програма, трябва първо да бъдат одобрени от училището, в което учат.
За стипендия могат да кандидатстват ученици от 9 до 12 клас включително – в тези класове учениците трябва да са през учебната 2018/2019.
В област изкуство могат да кандидатстват само ученици от специализираните училища по изкуства. Олимпийците по природни науки, получили медали от Международни или Балкански олимпиади, получават директно олимпийски стипендии.
Досегашните стипендианти на Американска фондация за България могат да изпратят документите си за кандидатстване индивидуално.
Стипендиите са за 10 месеца през учебната 2018/2019 година.
Американската фондация за България е създадена от успели българи, които живеят и се реализират в САЩ, с мисията да подкрепят, насърчават и допринасят за постижения в образованието, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата.

Краен срок: 31 октомври 2018 г.

Информация от:http://afbulgaria.org/olympic-scholarships-2018-2019/

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *